HTML

Szocósblog

A velünk "élő" szocializmus, avagy 20 évvel a rendszerváltás után is akad számos dolog, ami időutazóként köztünk ragadt, és mind a mai napig él és virul. Képes és szöveges tudósítás az örök túlélő eldugott táblák és jól megdizájnolt használati tárgyak világából.

Friss topikok

  • rajcsányi.gellért (ergé): Hát ezt csak most olvastam, zseniális, köszi, Gmarc! :) (2009.04.13. 00:40) Postai idill
  • gmarc: Jóvanna, nyári szünet volt, rövidesen felpörgünk! (2008.09.06. 14:11) Fogmosás!
  • Zolcsi67: Ilyen szappanba nyomós fémvackot a mágneses falitartójával együtt a mai napig használok, sőt! :-)) (2008.05.26. 16:32) Mosnak Önök fogat?
  • ^Clown: Szia! Nem hallottam olyanról még eddig, hogy akár egy házat is azért kellett volna lebontani Tata... (2008.03.20. 21:41) Bányászváros
  • Zolcsi67: És van egy JÓÓÓÓ lemezbolt is azon utcácskában :-))) És egy dal, ami erről eszembe jutott, talán ... (2008.03.18. 14:44) A háztömbfelügyelő nyomában

Linkblog

Postai idill

2008.10.04. 17:35 szoco

Itt az ősz, kisebb (nagyobb) nyári szünetek után ismét frissül a Szocósblog, mert a látszat ellenére nem töltöttük tétlenkedve az átlagosnál kissé csapadékosabb nyarat.

Arról, hogy a szocializmus épül-e, nem tudok nyilatkozni, de hogy továbbra sem bontják, az számunkra örömteli hír:-)

 

Így esett, hogy Rákoshegyen a Baross utcában találtunk egy olyan postát, amely hűen idézi az ötvenes évek hangulatát, legalábbis megjelenésében, legalábbis reméljük, hogy csak abban... Az intézmény egy karakteres sztálinbarokk keretet kapott az egyszerű kocka emeletes családi ház aljába ékelődve. A háromosztatú utcafronti megjelenést jól tagolja a két stilizált jelenet: a bal oldalin a levélszekrénytől a kézbesítésig kiísérhetjük nyomon egyetlen pillantással a levél útját, persze tudjuk, hogy ha a valós időviszonyokat vennénk alapul, akkor a faragvány legalább Soprontól Záhonyig tartana. A munkásőrnek kinéző levelespostástól a traktorista anyukáig négy lépésben el is jut a levél, éljen a szocialista posta még sokáig!

A jobb oldali idillikus képen egy kézbesítő brigád jelenik meg, a hat munkásőrből kettő nőnek van öltözve. A jobb oldali két figura valószínűleg rendszerellenség, belülről rothasztja a rendszert, mert épp azt beszélik meg, mikor és hogyan dobják a két köteg újságpapírt a 18-as villamos elé, hogy aztán jól összefirkálhassák azt "Éljen május 1." graffitivel. Éberen figyeli őket a 2. számú nő, akit viszont a mögötte álló kölyökképű épp ledönteni készül a lábáról. Az élen haladó élmunkás pedig Szabad Népet olvas, míg a mögötte álló nőalak kedélyesen megveregeti a vállát, hogy "ugyanmár Pistám, te elhiszed, amit ezek írnak?".

Óvjuk, védjük a természet értékeit is, de azért egy ilyen szép állapotban fennmaradt szocós posta is megérdemli, hogy legalább egy "Műemlék" táblát kapjon!

 

 

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szoco.blog.hu/api/trackback/id/tr6696090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.04.13. 00:40:52

Hát ezt csak most olvastam, zseniális, köszi, Gmarc! :)
süti beállítások módosítása